MAIO

INTERVENCIÓ AL PATI SAMBOLA.  TEMPS DE FLORS. Girona, 2006

Projecte seleccionat ARQUIA/PROXIMA

La intervenció efímera realitzada al pati Sambola va tenir lloc dins de la setmana Temps de Flors de Girona, durant la qual s‘obren i guarneixen amb flors tant patis privats com a espais públics de la ciutat. La proposta pretenia potenciar les qualitats arquitectòniques de l‘espai preexistent, un pati gòtic inserit en la densa trama de l‘antic call jueu.

Per aconseguir-ho es van suspendre en el buit del pati tres cons invertits, a manera de grans flors detingudes en l‘aire. Després de franquejar el fosc llindar que separa el pati del carrer, el visitant podia treure el cap dins l‘interior d‘aquests tres cossos exempts i percebre la verticalitat del pati. Per a això, la seva estructura de suport, formada per tres tubs metàl·lics a manera de generatrius, es va penjar mitjançant cables.

La lògica constructiva dels tres cons es podria assimilar a la d‘un cistell de vímet. La lleugera armadura servia d‘ordit sobre el qual s‘enrotllava en espiral un tub de PVC transparent que, a més de definir l‘envolupant exterior, permetia solucionar el sistema de reg.

En el seu interior, seguint el desenvolupament en espiral, es disposaven centenars de clavells introduïts en el tub mitjançant les seves tiges. L‘ús del clavell generava, gràcies al seu aspecte carnós, una atmosfera  matricial, en que el seu interior l‘helicoide de flors dirigia la mirada cap al tros canviant de cel. Mentre que, en el seu exterior, els cons es mostraven en la seva geometria tensa i cristal·lina, a través de la qual només despuntaven, com una subtil invitació al flâneur, petites notes de color.

Autors: MAIO (Anna Puigjaner,  Alfredo Lérida,  Guillermo López,  Josep Camps, Maria Charneco i Olga Felip )

www.maio-maio.com


Colaboradors:  GMK, Miquel Llorens Sullivera, càlcul d‘estructures

Client:  Ajuntament de Girona

Muntatge: MAIO, Brigades Municipals de l‘Ajuntament de Girona

Industrials:  Toldos Maillol

Fotografíes:  MAIO

Projecte seleccionat i catalogat al Cataleg Arquia/Proxima (2010)

Finalista secció d’intervencions efímeres dels Premis FAD (2007)

Finalista secció d’intervenciones efímeres dels Premis de les Comarques de Girona, COAC (2006)

About these ads


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.